Bemutatkozás

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Hallgatói Innovációs Központja 2009 májusában jött létre azzal a céllal, hogy felkarolja a hallgatói szakmai és tudományos tevékenységet, segítséget nyújtson az egyetem polgárai számára ötleteik megvalósításában. Inkubátorházként támogatásokkal, pályázati lehetőségekkel segítse az alulról jövő kezdeményezések egészen a hasznosításig történő fejlesztését.
Emellett szorgalmazza a különböző egyetemi és nem egyetemi szakmai projektekbe a hallgatók bevonását. Tevékenységi körünk folyamatosan bővül.

Küldetés

Küldetésünknek tekintjük az innovációs kultúra terjesztését, az iparban és a mindennapi életben felmerülő problémák technológiai úton történő megoldását.
Célunk, hogy ebbe a folyamatba minél több egyetemi hallgatót bevonjunk, és megismertessük velük az innováció folyamatát.
Feladatunknak tekintjük az önszerveződő hallgatói szakmai és kulturális tevékenység, illetve a hallgatói szervezetek(kiemelten a villamosmérnöki és informatikai szakmához tartozó szakkollégiumok) kutatási és tanfolyami képzési tevékenységének támogatását.
Hisszük, hogy sokakban rejlenek jó ötletek, amiket kellő háttértámogatással hasznosítható termékké vagy szolgáltatássá lehet fejleszteni.

Tevékenység

  • Kutatás-fejlesztés és innováció - Külső és belső egyetemi projektekben való részvétel

  • Innovatív ötletek, projektek támogatása (innovációs menedzsment kiépítése) - egyetemi kompetencia térkép segítségével segítünk megoldani a felmerülő problémákat

  • Hallgatói szellemi alkotások védelmének és hasznosításának segítése - tanácsadás illetve előadások szervezése a szellemi tulajdon védelméről és kezeléséről

  • Források felkutatása és biztosítása induló hallgatói innovációs ötletekhez/projektekhez

  • Innovációs képzések indítása, az innovációs kultúra terjesztése - tanfolyamok indításával szeretnénk ösztönözni az egyetemi polgárokat az alkotó munkára

  • Tanácsadás az ötlettől a megvalósításig hallgatói innovációs projektek tanácsadása, nyomonkövetése

  • Partnerhálózat kiépítése és fenntartása a régió K+F szervezeteivel - folyamatos kapcsolattartás az egyetemen belüli és kívüli innovációs szervezetekkel

  • PR szolgáltatás - egyetemen belüli és kívüli tájékoztatás